Hoop 2 Dordrecht

UW AFVAL IS

ONZE ZORG!

Slider-5-Milieuboten1310x470-2
Slider-4-Milieuboten1310x470-2

Uw vuil, de zorg van Jongen BV

Milieuboten- en scheepsservicebedrijf Jongen BV is een professioneel afvalinzamelingsbedrijf en richt zich op reinigingsactiviteiten in de breedste zin van het woord. Door een uitgebreide vloot en professionele transportmiddelen worden door dit bedrijf producten en diensten geleverd aan de binnenvaart, zeevaart en industrie. Jongen BV is gespecialiseerd in het inzamelen en afvoeren van al het afval, zowel huisvuil, bilgewater, afvalolie en klein chemisch afval.

Dagelijks wordt door Jongen met drie boten het afval opgehaald bij binnenvaartschepen en zeeschepen. Van oude olie en klein chemisch afval tot huisvuil. “Hierom worden we wel de vuilnisman op het water genoemd” vertellen Klaas de Roode en Ton Timmer. “Wij verzorgen niet alleen de inzameling van het afval, maar worden ook ingezet voor het reinigen van machinekamers, het reinigen en conserveren van landtanks en voor calamiteitenbestrijding” Voor het reinigen wordt gebruik gemaakt van meerdere milieuvriendelijke reinigings- en oliebestrijdingsmiddelen. Deze producten worden ook verkocht. Jongen, opgericht in 1983, is actief in de driehoek Werkendam, Willemstad en Zwijndrecht. Het bedrijf staat voor een groene toekomst, daarom wordt ook gewerkt met milieuboten. “Het groen vanuit onze bedrijfsvoering komt ook terug in onze specifieke en duidelijk herkenbare huisstijl” vertelt Klaas de Roode.

Vloot en wagenpark

De vloot bestaat uit drie milieuboten, 1 duwboot, twee tankduwbakken en drie tankschepen. Hierdoor kan Jongen diverse duwwerkzaamheden, transport en overslag verzorgen. De tankduwbakken en tankschepen worden regelmatig ingezet om afvalwater te vervoeren en op te slaan. Jongen heeft ook de beschikking over vacuümwagens en hogedruk warmwaterunits.

Calamiteiten

Jongen is ingericht en altijd voorbereid op het bestrijden van calamiteiten. Hiervoor wordt voorraad gehouden van materialen en middelen. De inzet van het bedrijf is hiervoor 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Werkzaamheden worden altijd uitgevoerd door ervaren en gecertificeerd personeel.

frontpage-flip

Bekijk nu onze nieuwe aanwinst

Video Jongen B.V.

We zijn goed in wat we doen

Door jarenlange ervaring en tevreden klanten worden veel van onze diensten op contractbasis aangeboden. Op deze wijze bilgen we binnenvaartschepen in onder andere de regio; Dordrecht , Zwijndrecht, Werkendam, Papendrecht en Hendrik ido Ambacht. Omdat we in het bezit zijn van alle vergunningen voor de zeevaart opereren we ook in deze sector en reinigen we onder andere alle denkbare ruimtes en halen naar alle tevredenheid slops op. Ook worden onze tankduwbakken regelmatig ingezet om afvalwater te vervoeren of op te slaan.

Onze Specialisaties

Inzamelen afvalstoffen zee- en binnenvaart
Duwboot & tankduwbakken
Vacuümauto’s
Oliebestrijdingsmiddelen
Reinigingsmiddelen
Hulp bij bergingen
Tankreiniging
Reinigen van machinekamers
Tankschepen

Onze diensten

 • Milieuboten

  Jongen B.V. levert 3 milieuboten t.b.v. het inzamelen van al het afval afkomstig van zee- en binnenvaart en de diverse reinigingsactiviteiten in die sectoren

 • Tankschepen

  Jongen B.V. levert diverse tankschepen t.b.v. opslag en transport.

 • Vacuümauto’s

  Jongen Milieuservice B.V. levert 2 vacuümauto’s t.b.v. diverse inzamel en reinigingsactiviteiten in de scheepvaart en industrie.

 • Oliebestrijdingsmiddelen

  Jongen B.V. levert diverse oliebestrijdingsmiddelen o.a. olie absorberende booms en olie absorberende doek in diverse formaten.

 • Reinigingsmiddelen

  Jongen B.V. levert diverse reinigingsmiddelen waaronder JMZ-7, J-Steamer 151, J-Safe Solve en J-DeRust.

 • Hulp bij bergingen

  De hulp en expertise van Jongen B.V. wordt vaak ingeschakeld bij bergingen voor o.a. oliebestrijding en reiniging.

Onze vloot

Wij werken met: