Welkom bij Jongen B.V.

OVER ONS

Jongen BV is sinds de oprichting in 1983 uitgegroeid tot een professioneel afval- inzamelingsbedrijf. Reinigen in de breedste zin van het woord, dat is waar het om draait. Dit kan Jongen BV dankzij een uitgebreide vloot en moderne transportmiddelen. Deze ‘vuilnismannen op het water’ zijn dan ook werkzaam voor de sectoren Binnenvaart, Zeevaart en Industrie. Alle werkzaamheden – zoals het reinigen van scheepsruimen van tankers en droge ladingschepen – worden uitsluitend uitgevoerd door ervaren en gecertificeerde medewerkers.

Voor de reiniging wordt gebruik gemaakt van meerdere milieuvriendelijke reinigings- en oliebestrijdingsmiddelen. Deze producten worden overigens ook separaat verkocht. De moderne tankduwbakken en tankschepen van Jongen BV worden regelmatig ingezet om afvalwater te vervoeren én op te slaan, de floating storage. Maar Jongen BV gaat verder dan dat. Wanneer olie op het water vrijkomt, verspreidt deze zich snel tot een dunne laag. Het is dus zaak om deze verspreiding snel te kunnen beperken tot een minimum. Om de verontreiniging op de plek te houden, worden zogenaamde oliekerende schermen gebruikt.

WAARDERINGEN

Door jarenlange ervaring en tevreden klanten worden veel van onze diensten op contractbasis aangeboden. Op deze wijze bilgen we binnenvaartschepen in onder andere de regio; Dordrecht , Zwijndrecht, Werkendam, Papendrecht en Hendrik ido Ambacht. Omdat we in het bezit zijn van alle vergunningen voor de zeevaart opereren we ook in deze sector en reinigen we onder andere alle denkbare ruimtes en halen naar alle tevredenheid slops op. Ook worden onze tankduwbakken en tankschepen regelmatig ingezet om afvalwater te vervoeren of op te slaan.

BINNENVAAR EN ZEEVAART

Jongen BV is bekend door de kwaliteit van het reinigen van machinekamers, scheepsruimen en tanks in zowel de binnenvaart als de zeevaart. Hiervoor zijn we in het bezit van meerdere milieuvriendelijke reinigings- en oliebestrijdingsmiddelen. Deze producten bieden we tevens te koop aan. Een belangrijk gegeven is dat we te allen tijde voorbereid zijn op het bestrijden van calamiteiten. Hiervoor beschikken we over een standaard voorraad aan materialen en middelen.

INDUSTRIE

Bij Jongen BV wordt niet alleen gezorgd voor een adequate inzameling van het afval, het reinigen en conserveren van landtanks behoort ook tot het takenpakket. De speciale vacuümwagens worden hiervoor dagelijks ingezet en beschikken vanzelfsprekend over de verplichte vergunningen om de geplande diensten te verlenen. Daarnaast zamelt Jongen BV vloeibare afvalstoffen van bedrijven in die worden getransporteerd naar de diverse afvalverwerkers.

VLOOT EN WAGENPARK

Professioneel vakmanschap vraagt om uitstekend materieel. Daarom werkt Jongen BV met een vloot – voor zowel binnenvaart als zeevaart – bestaande uit drie milieuboten; één duwboot, twee tankduwbakken en tankschepen. Op deze manier kan het bedrijf diverse duwwerkzaamheden, transport, op- en overslag verzorgen. Daarnaast heeft Jongen BV op de weg de beschikking over vacuümwagens en hogedruk warmwaterunits.

Bekijk nu onze nieuwe aanwinst

Onze Specialisaties

Inzamelen afvalstoffen zee- en binnenvaart
Duwboot & tankduwbakken
Vacuümauto’s
Oliebestrijdingsmiddelen
Reinigingsmiddelen
Hulp bij bergingen
Tankreiniging
Reinigen van machinekamers
Tankschepen

Video